2021.07.06 - megtörtént a plombázás, hivatalosan is van vizünk!

Ma eljött a már olyan rég várt nap, hivatalosan is lett ivóvizünk a telken. 

Ezt a napot sok macera előzte meg.

/Side note:  Habár szolgalmi jogunk van a szomszéd telkén, az egyezkedés nem volt eseménytelen és könnyűnek mondható. Érdekes, amikor az ember valami vele történt esemény miatt egyszerűen képtelen másokban bízni, már már olyan szinten, hogy egy hivatalos folyamatot is megkérdőjelez. Az elején ezt dühvel fogadtam/fogadtuk, értetlenkedéssel, aztán rájöttünk, hogy saját érdekünkben is el kell engedni és megtenni mindent, hogy a másik féllel megegyezzünk. /

Megtörtént Peti által 50 méteren át a vezetés beásása 1 méter mélyre, a szomszéd aknájától a telkünkig. Ezt követte a hivatalos terveztetés, szerződéskötés a vízművel majd külön szakemberrel a fővezetékre való rácsatlakozás. Így az aknában lett saját mérőnk, csövünk, minden jó. És ma eljött a nagy nap: le is plombázták a mérőnket.

Amit jó lett volna, ha előre tudunk, aka tanulságok: 

- a vízmű nem fogja neked megmondani, hogy ki az általuk nyilvántartott vízvezeték szerelő aki tudna a kiépítésben segíteni. Ebben így eltérnek más körművektől, pl az EON gyakorlatától.

- szintén magadnak kell keresni ember arra, hogy megtervezzék a vezetéket

- a plombázást végző emberek nem tudnak mást megcsinálni, így a vízórát és a rákötést se ők végzik. Ők csak a kis műanyag perecet hozzák a már megcsinált vezetékre. 

- egy mellékmérőhöz szükséges anyagköltség és a szerelési díj ma kb. 60ezer forintot jelent. 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Az első lépések - telekvásárlás, hogyan kerültünk oda ahol vagyunk

10.04

Újabb körök a bankkal